Weg van Kunst is een kunstproject over groeten en ontmoeten van Brede School Hoograven en Het Filiaal theatermakers in samenwerking met verschillende wijkpartners. Tijdens HE:LEEN zal een onderdeel van Weg van Kunst al aan publiek getoond worden: Audioportretten van Hoograven, waarin ontmoetingen plaatsvonden tussen basisschoolkinderen en ouderen, resulteerden in een bijzondere verzameling podcasts.

Kinderen gingen onder leiding van een professionele podcastmaker op zoek naar ontmoetingsverhalen van ouderen in de wijk Hoograven. Welke ontmoeting zijn zij nooit vergeten? Waarom was die ontmoeting zo bijzonder? En wat is het belang van groeten en ontmoeten eigenlijk?

De kinderen mochten, met een doos koekjes en ontwapende vragen in hun rugtas, op bezoek bij verschillende ouderen. De woonkamers en het buurthuis waarin ze de interviews afnamen worden tijdens festival HE:LEEN teruggebracht naar één huiselijke ruimte waarin de zes audioportretten te beluisteren zijn, in de kunstkamer van DAAR.

Credits
Interviews: Emma, Camilla, Zeyneb, Yer, Mirthe en Elisa.
Begeleiding en montage: Annelies van Wijk
Muziek: Gabor Tarjan
Geluidsnabewerking: Brian Dekker
Idee & concept: Anne-Marie Knippels

Met dank aan: Miranda Kipping (BSH), Cees van den Brink (NIZU), Barbara van Beers (Stichting Welzijn Saffier), Lina Rasoul en Marlies Bosch (Dock), Joost Hengeveld (LE:EN) en natuurlijk de geïnterviewden: Jan, Nel, Corrie, Wim, Willem en Paul.