Between the Jars is een psychedelische rockband uit Utrecht, geïnspireerd door acts als Pink Floyd, Radiohead, King Gizzard & The Lizard Wizard en David Bowie. Met een unieke stem, stevige riffs en atmosferische toetsen, voegt de band een geheel eigen geluid toe aan hedendaagse rockmuziek.

Het begon allemaal in 2014, toen vijf Utrechtse muzikanten de zolder van een drankgroothandel omtoverden tot hun eigen studio om een eigen geluid te creëren. De band ging van start met het winnen van verschillende lokale bandcompetities en het uitbrengen van hun debuut-EP ‘Sirens’. Inmiddels heeft Between the Jars meer dan 120 optredens gegeven over de hele wereld. Zo stonden ze eerder in Paradiso, De Melkweg, bij 3FM en brachten buitenlandse tours de band naar Duitsland, Frankrijk en India.

Volgens onze jury van de Open Call, bestaande uit Jan-Paul Grootentraast en Norbert Pek, is het te horen dat Between the Jars al meters heeft gemaakt. De band durft eigen afslagen te nemen. Ze spelen strakke psychedelische rock met jaren 80 invloeden en een zanger met een dijk van een stem. Het is duidelijk dat deze band klaar is voor de volgende stap.