Ubuntuhuis & Villa Vrede presenteren Smile, een songwriter en entertainer uit Sierra Leone die zijn eigen Afrobeat-nummers maakt. Voorafgaand aan zijn optreden is er een kort gesprek met Umarr, de echte naam van Smile over wat het betekend om ongedocumenteerd te zijn. Dit belooft hoe dan ook een bijzonder warm optreden te worden!

Villa Vrede en Ubuntuhuis zijn twee dagopvangen voor ongedocumenteerde mensen in Utrecht; mensen die (nog) geen geldige verblijfsvergunning hebben in Nederland. De twee inloophuizen bieden zes dagen per week een veilig onderdak overdag. Bezoekers kunnen hier elkaar ontmoeten, ontspannen, hun kleren wassen en een warme lunch nuttigen. Ook krijgen zij de gelegenheid zich verder te ontwikkelen door middel van de verschillende activiteiten – te denken valt aan Nederlandse les, sport, tuinieren, dierverzorging, theater en muziekles.

Met een gemiddeld aantal van bezoekers van 25 verschillende nationaliteiten per jaar, vormen Villa Vrede en Ubuntuhuis een ware smeltkroes van culturen, talen, geloofsovertuigingen, tradities en gewoonten.