Zoals je begrijpt is het organiseren van een festival anno 2021 een aardige uitdaging, maar het is ons toch gelukt binnen de nu geldende maatregelen! We kunnen ons goed voorstellen dat je hier vragen over hebt. Op deze pagina vind je daarom antwoorden op een hoop (praktische) vragen over HE:LEEN.

Wat is HE:LEEN?
HE:LEEN is de samenwerking tussen poppodium De Helling en restaurant LE:EN. Beide organisaties gelden al jaren als smaakmaker op Rotsoord, en hebben als gezamenlijke missie om de wijk nog sterker op de (culturele) kaart van Utrecht te zetten.

Is HE:LEEN gratis?
Het programma overdag (van 13:00 tot 20:00) is gratis toegankelijk. ’s Avonds tijdens HE:LEEN+ verkopen we tickets. Zie hieronder.

Wat is HE:LEEN+?
HE:LEEN+ is het extra muziekprogramma ’s avonds (vandaar de plus). Hiervoor heb je een ticket nodig. Update 30/08: HE:LEEN+ is volledig uitverkocht.

Hoe zit het met coronamaatregelen en HE:LEEN?
Dat verschilt, overdag, tijdens het gratis programma is HE:LEEN vrij toegankelijk, ’s avonds tijdens HE:LEEN+ werken we met coronatoegangsbewijzen.

Overdag 
We willen dat het gratis deel van HE:LEEN zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk is. Het festival is daarom coronaproof opgezet. Dat betekent dat we zitplaatsen hebben en een beperkte capaciteit van 50 bezoekers. Daardoor is het mogelijk overal anderhalve meter afstand houden. Je hoeft dus geen coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, herstel- of testbewijs) te tonen en kan overal gewoon naar binnen (indien je op tijd bent, wat vol=vol).

Avond (HE:LEEN+ / Uitverkocht)
’s Avonds werken we ook met zitplaatsen, maar zonder anderhalvemetermaatregelen. Daardoor hebben een hogere capaciteit in De Helling en LE:EN. Het tonen van een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, herstel- of testbewijs) is hierbij dus wel verplicht. Daarnaast kunnen we je vragen om je ID te tonen bij het omruilen van je ticket voor een polsbandje. Kaartkopers hebben een mail ontvangen met alle praktische informatie.

Hoe laat speelt mijn favoriete act?
Dat kan je terugvinden in de timetable. Let op: In verband met de coronamaatregelen hanteren we de vol=vol regel. Kom dus op tijd voor je favoriete act!

Welke locaties doen mee met HE:LEEN?
Dat kan je vinden op onze locatiepagina. Hier vind je alle locaties waar we programma aanbieden. Daarnaast kan je natuurlijk terecht op een van de heerlijke terrassen op Rotsoord, van bijvoorbeeld Klein Berlijn, Taplokaal Gist en Camping Ganspoort.

Kan ik HE:LEEN volgen?
Zeker! Check onze Instagram en Facebook.

Contact
Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Neem contact met ons op via info@heleenfestival.nl